Jak zrobić Muffinki czekoladowe z budyniem

muffinki czekoladowe z budyniem – składniki:

  • 100 g masła
  • jajko
  • budyń czekoladowy
  • 325 ml mleka
  • 3 łyżki kakao
  • 300-350ml maślanki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka cukru
  • 2,5 szklanki mąki

muffinki czekoladowe z budyniem Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Herbatniki z budyniem czekoladowym: Masło umieścić w małym rondelku, aby ostygło. Po wystygnięciu budyń należy ugotować na mleku. W misce połącz upłynnioną margarynę, mąkę, kakao w proszku, cukier, maślankę i jajko. W papierowych kubeczkach lub foremkach umieść jedną łyżeczkę puddingu i jedną łyżeczkę ciasta. Pozostałą przestrzeń zajmuje ciasto. Muffinki należy piec 25-25 minut. 200 stopni Fahrenheita


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *