Jak zrobić Muffinki czekoladowe z nadzieniem z dzikiej róży

Można też zrobić wersję z białej czekolady, wtedy należy dodatkowo dodać łyżkę mąki zamiast kakao, aby zachować odpowiednią gęstość ciasta, no i kosteczki białej czekolady.

muffinki czekoladowe z nadzieniem – składniki:

  • marmolada z dzikiej rózy
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyzki kakao
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • tabliczka gorzkiej czekolady pokrojonej w kosteczke pół na pół cm
  • pół szklanki oleju
  • szklanka mleka
  • 3 niezbyt płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

muffinki czekoladowe z nadzieniem Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Wymieszaj leżące poniżej pięć suchych ozdób w pojedynczej misce, a towarzyszące im cztery mokre okrawki w innej. Po tym czasie łączymy suche i mokre składniki. 2 Wytnij masę w papierowych foremkach około dwudziestu ciastek, czyli dużą część ich poziomu. 3: Przygotuj na 17 do 20 minut w 180 stopniach w piecu. C podczas pracy z gorącym powietrzem i 200 podczas pracy z zimnym powietrzem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *