Jak zrobić Muffinki czekoladowe z truskawkami

Muffinki dobre są na każdą okazję, zapraszam:)

muffinki czekoladowe z truskawkami – składniki:

  • 50 g cukru lub ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • truskawki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 jajko
  • 35 g mlecznej czekolady
  • 50 ml oleju
  • 270 g mąki
  • 35 g gorzkiej czekolady
  • 250 g maślanki

muffinki czekoladowe z truskawkami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1. Połącz mniejsze kawałki czekolady w misce. Rozpuść czekoladę pod prysznicem wodnym, umieszczając miskę nad garnkiem z bulgoczącą wodą. Kiedy skończysz, wyłącz intensywność i całkowicie ostudź. Za pomocą trzepaczki stopniowo dodawaj olej do zimnej czekolady. Przed dodaniem jajka ubij z nim maślankę. 2. Od tego momentu delikatnie mieszaj olej z czekoladą. W misce z mokrymi mocowaniami przesącz mąkę, proszek do pieczenia i pop do pieczenia. Mieszać. 3. Napełnij łyżką ciasta foremki do muffinek wyłożone papierowymi foremkami. Każda porcja powinna być wypełniona jedną truskawką. Piec w 180 stopniach przez około 30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *