Jak zrobić Muffinki dyniowe na mące razowej

Zdrowe muffinki dyniowe z mąką razową, miodem i olejem kokosowym.

Składniki na muffinki dyniowe:

  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1-2 mielone goździki
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 jajka
  • Przyprawa do dań z dynią:
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1 2/3 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań z dynią

muffinki dyniowe Jak zrobić

Zobacz także: babeczki z polewą

1. Połącz każdy ze smaków jako jeden do dań z dyni. W przypadku babeczek połączyć wszystkie składniki. Podgrzej mieszankę w 12 formach wyłożonych wkładkami na piecu do 170 stopni. Podgrzewaj przez 20-30 minut, aż wykałaczka straci wszystko.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *