Jak zrobić Muffinki gryczane

deser na bazie kasz

muffinki gryczane – lista składników:

  • 0,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
  • opakowanie cynamonu
  • garśc suszonych żurawin ( niekoniecznie muszą byc)
  • 0,75 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki maki gryczanej może byc zmielona kasza gryczana
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,3 szklanki oleju roślinnego

muffinki gryczane Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

misce wymieszaj mąkę pszenną i gryczaną z cukrem, cynamonem, popem i solą. 2 Napełnij wgłębienie wodą, żurawiną, olejem, maślanką lub jogurtem i innymi składnikami. Za pomocą łyżki ostrożnie połącz skrawki. 3 Ustaw temperaturę piekarnika na 175 stopni. Herbatniki urośnie, więc pałkarz powinien napełnić około 66% miseczek. W nagrzanym piekarniku, gotuj przez 25 minut. Użyj szpikulca, aby sprawdzić po tym czasie; Suchy patyczek powinien wyjść z muffinki po włożeniu jej w środek. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *