Jak zrobić Muffinki kajmakowe z serem

Masa kajmakowa i ser sprawdzą się bardzo dobrze w puszystych babeczkach 🙂

Składniki na muffinki kajmakowe:

  • mąka pszenna 150 g
  • masa kajmakowa 200 g
  • kolorowe cukierki do posypania
  • Polewa :
  • masło 1 łyżeczka
  • mleko 100 g
  • masło 60 g
  • serek homogenizowany 150 g
  • czekolada karmelowa 100 g
  • banan 1-2 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jaja 2 szt
  • cukier brązowy 2 łyżki

muffinki kajmakowe Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Połącz jajka i cukier. Następnie w tym momencie całkowicie skonsoliduj to wszystko przed dodaniem masy kajmakowej. Od tego momentu połącz mąkę, proszek do pieczenia i mleko. 2 Do papierowych kubeczków dodać plasterek banana, łyżeczkę serka śmietankowego i łyżkę ciasta. Przykrywając wierzch pozostałym ciastem, spróbuj go wyrównać. 3 Podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 175 stopni. Wylej rozpuszczoną czekoladę i margarynę na schłodzone herbatniki i udekoruj kolorowymi cukierkami. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *