Jak zrobić Muffinki kokosowe

muffinki kokosowe – lista składników:

  • 1/4 szklanki maślanki
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 120 g masła
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

muffinki kokosowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Bułeczki kokosowe: Dokładnie wymieszaj wszystkie suche składniki w misce. Do suchych zaprawek dodać ostudzoną, zmiękczoną margarynę. Dodaj także jajko, maślankę i jogurt. Za pomocą łyżki zestal wszystko. W oprószonym mąką i natłuszczonym pojemniku na herbatniki pałkarz powinien być wypełniony w około 2/3. W 180 stopniach biszkopty powinny się piec około 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *