Jak zrobić Muffinki Nigelli

muffinki nigelli – składniki:

  • 1 jajko
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanka oleju
  • 1 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki gorzkiej czekolady (posiekanej w kostke)
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki sody

muffinki nigelli Jak zrobić

Zobacz także: babeczki czekoladowe z wiśniami

Nigella wrzuca do miski wodniste i suche ścinki. Po wymieszaniu drewnianą łyżką lub blenderem dodaj posiekaną czekoladę. Możesz również użyć papierowych foremek na muffiny do przechowywania gotowego ciasta; Właściwie są przeze mnie używane. Przygotowujemy w 200 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu i schłodzeniu wprowadź ulepszenia, aby: Posmarować muffiny roztopioną ciemną czekoladą i posypać orzechami lub posypką do ciasta do dekoracji. Baw się dobrze podczas jedzenia! nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *