Jak zrobić Muffinki orkiszowe z borówkami

Szybko i smacznie, czyli muffinki z owocami.

Składniki na muffinki orkiszowe:

  • Jogurt naturalny
  • Mąka orkiszowa graham typ 1850
  • Borówka amerykańska
  • 330 g
  • 100 g
  • 1 szczypta
  • Soda
  • 200 g
  • Cukier waniliowy
  • 2 szt.
  • 1 łyżka
  • 100 g
  • Płatki orkiszowe
  • 90 g
  • Cukier trzcinowy
  • Jajka
  • Proszek do pieczenia
  • 250 g
  • Sól
  • Masło
  • 1/2 łyżeczka
  • 1 szt.
  • 2 łyżeczka
  • Mąka orkiszowa jasna typ 650

muffinki orkiszowe Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Temperatura piekarnika powinna wynosić 180 stopni Celsjusza. Foremkę na herbatniki wysmarować masłem i posypać mąką lub użyć papierowych foremek do formowania ciastek. Jagody należy umyć i osuszyć. Po roztopieniu masła odstawiamy do ostygnięcia. W misce dokładnie wymieszaj jajka, sól, czysty słodzik, cukier waniliowy, miękką margarynę i zwykły jogurt. Dodaj dwie mąki, chipsy orkiszowe, proszek do pieczenia i pop do pieczenia do osobnej miski i wymieszaj. Suche i mokre składniki wymieszać razem. Na koniec ponownie delikatnie zmiksuj jagody. Napełnij foremki na herbatniki do 3/4 wysokości, a następnie umieść je pod brojlerem na środkowej półce na około 25 minut lub do momentu, aż herbatniki będą złocistobrązowe.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *