Jak zrobić Muffinki z czekoladą mleczną

Składniki na muffinki z czekoladą mleczną:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • posypka czekoladowa i kolorowa
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

muffinki z czekoladą mleczną Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Babeczki z mleczną czekoladą Przed dodaniem mokrych składników (mleka, jajka i oleju) suche składniki (mąkę, cukier i proszek do pieczenia) dokładnie łączymy w misce na gładką, jednolitą masę. Pokrój czekoladę na małe, trójwymiarowe kwadraty. Umieść jedną łyżkę ciasta, trójwymiarowy czekoladowy kwadrat i jeszcze jedną łyżkę ciasta w każdym kubku z babeczkami, aby wypełnić je do 3/4 wysokości. Udekoruj konfetti. Po pieczeniu przez około 25 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku babeczki powinny być brązowo-brązowe.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *