Jak zrobić Muffinki z wiśniami i czekoladą

Muffinki z wiśniami i czekoladą. Smaczne muffinki z dużą ilością czekolady. Dzięki wiśniom są lekko kwaskowate i wilgotne. W przygotowaniu bardzo szybkie i łatwe. Polecam

muffinki z wiśniami i czekoladą – składniki:

  • cukier 10 dag
  • proszek do pieczenia 0,5 płaskiej łyżeczki
  • roztopione masło 10 dag
  • naturalny jogurt 18 -20 dag
  • gorzka poszatkowana czekolada 10 dag
  • jajko duże 2
  • biała poszatkowana czekolada 10 dag
  • wiśnie świeże, rozmrożone lub z kompotu 15 dag
  • sól szczypta
  • soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
  • mąka 30 dag

muffinki z wiśniami i czekoladą Jak przygotować:

Zobacz również: gofry bąbelkowe

Wiśnie należy przekroić na pół i rozmrozić. Połącz cukier, sól i proszek do pieczenia w pojedynczej misce. Zmiksuj ze sobą obie czekolady. W innej misce krótko wymieszaj jogurt, jajka, masło i aromat. Połącz suche składniki tylko do połączenia łyżką. Wprowadź mieszaninę. Łyżką delikatnie wymieszaj wiśnie. Masą wypełnij papierowe lub silikonowe foremki do ciastek i wyłóż nimi blachę do pieczenia (ja wypełniłam je do samej góry). W 180 stopniach podgrzać. Uspokój się. Weź udział w posiłku 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *