Jak zrobić Naleśniki kasztanowe z serkiem Milka

Składniki na naleśniki kasztanowe:

  • 150 ml mleka
  • 150 g mąki
  • kasztanowej
  • do dekoracji : sos czekoladowy
  • oraz do przełożenia: serek czekoladowy Milka Philadelphia
  • 100 ml wody mineralnej gazowanej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • aromat waniliowy /do smaku/
  • /ok.6-7 szt/

naleśniki kasztanowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Naleśniki z serem milka i kasztanami Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Zawodnik powinien odpocząć przez trzydzieści minut. Ciastka układamy z różnych stron na rozgrzanej teflonowej patelni (można ją posmarować odrobiną oleju). Nie powinny być zbyt grube. Na każdym ciastku delikatnie rozsmaruj czekoladowy cheddar. Zrób kulę, udekoruj ją i połóż na talerzu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *