Jak zrobić Naleśniki maślane z kokosową nutą

Składniki na naleśniki maślane:

  • pszennej
  • 1 szklanka mąki
  • 1 mały cukier waniliowy
  • Szczypta soli
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 1 jajko

naleśniki maślane Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: puszyste naleśniki z truskawkami

Placki kokosowo-margarynowe Etap 1: W rondelku ostudź łyżeczkę masła. Połącz mąkę tortową i mąkę kokosową w misce. Dodaj sól, cukier i wanilię. Po ubiciu jajka dodaj mleko i mieszaj, aż masa będzie jednolita. Po tym czasie jeszcze raz wymieszaj z masłem. Wysmaruj pojemnik margaryną i umieść tam kawałek ciasta. Po przysmażeniu z dwóch stron na lśniący brąz, połóż naleśniki na talerzu. Zaprezentuj swoje ozdoby nr 1.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *