Jak zrobić Naleśniki serowe

Składniki na naleśniki serowe:

  • ok. 20 g cukru waniliowego
  • ulubione dodatki (u mnie cukier puder i konfitura jagodowa domowej roboty)
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 250g sera
  • ser
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • ziemniaczanej
  • 2szkl. mleka
  • Składniki:
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki mąki
  • pszennej
  • 2 czubate łyżki mąki

naleśniki serowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Naleśniki z budyniem Wymieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodaj mleko, wodę, trochę oleju i wbij jajko do ciasta. Najlepiej użyć trzepaczki do połączenia wszystkich składników w misce. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju używając przygotowanego ciasta naleśnikowego. Usmażone naleśniki należy chwilę odstawić. Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zwiększyłam jednak ilość mleka użytego do przygotowania budyniu). Ja wybrałam budyń czekoladowy, ale możecie wybrać dowolny smak; jest teraz wiele opcji. Możesz również zdecydować się na zrobienie budyniu od podstaw, zamiast używać gotowego proszku. Jeszcze ciepłe naleśniki złożyć dowolnie – w moim przypadku, jak widać, są złożone w trójkąty – nad dopiero co ugotowanym budyniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *