Jak zrobić NALEŚNIKI z farszem z pieczarek i sera żółtego

pyszne i proste danie które wyjdzie każdemu

Składniki na naleśniki z farszem z pieczarek:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki oleju
  • parę plasterków sera na wierzch do roztopienia
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 200 g startego sera żółtego
  • sól, pieprz
  • 0.5 kg pieczarek
  • farsz:
  • szczypta soli
  • 1 cukier wanilinowy
  • mąka ok. 3 szklanki
  • 1 duże jajko lub 2 małe
  • 2 szklanki mleka
  • przyprawa do kurczaka

naleśniki z farszem z pieczarek Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. Z części do miksowania ułożyć odtwarzacz hotcake o konsystencji bezlitosnej śmietany, nie jest bezsensownie gęsty i nie ekstrawagancko słaby. Smaż naleśniki po odstawieniu przez co najmniej 30 minut. Smażyłam na gorącym, lekko natłuszczonym naczyniu, smażyłam na blasze do naleśników. Staraj się używać mniejszej liczby graczy, gdy wykonujesz dalekie flapjacki. Grzyby należy oczyścić, pokroić i przypalić na rozgrzanej patelni z olejem. Ser cheddar ścieramy na tarce. Po podsmażeniu możesz przyprawić grzyby według uznania. Gdy ostygną, wymieszaj je z mielonym serem cheddar. Złożyć naleśnik do przygotowanej koperty, a następnie rozprowadzić farsz w centralnym punkcie ciepłego ciasta. Placki należy ugotować na gorącym naczyniu jedną stroną do dołu. Po odwróceniu zmniejszyć ogień i dodać plaster sera. Przykryj pojemnik pokrywką, aby ser cheddar się rozpuścił. Od tego momentu przenieś go na półmisek, udekoruj pokrojonym szczypiorkiem i udekoruj kurczakiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *