Jak zrobić Naleśniki z łososiem

naleśniki z łososiem – składniki:

  • 0,5 kg sera
  • kiełki rzodkiewki do podania,
  • ewentualnie mleko
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 100 gram łososia
  • czosnek
  • łosoś
  • pęczek szczypiorku,
  • Ciasto:
  • Olej do smażenia
  • świeżo mielony pierz do smaku
  • świeżo mielona sól
  • Dodatkowo:
  • białego
  • sól
  • 2 jajka
  • Nadzienie:
  • ok 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki

naleśniki z łososiem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

CIASTO z łososiem na gorących bułeczkach: Mleko wlać do miski. Należy do niego dodać pozostałe mocowania ciasta. Wszystko dobrze połączyć. Podsmaż naleśniki, wylewając części na gorącą patelnię od przygotowanego gracza. Smażone naleśniki powinny być złociste z obu stron. Rozłóż ser cheddar ze szczypiorkiem na podsmażonych gorących bułeczkach. Na ser połóż kilka plasterków łososia. Wszystko jest spakowane. Na talerzu ułożyć obok siebie dwa naleśniki. Podajemy z kiełkami posypanymi na wierzchu. Nadzienie: Drobno posiekać szczypiorek. Biały ser włożyć do garnka. Zmiksuj i dopraw wedle uznania. Na koniec dodać szczypiorek. Delikatnie wymieszać.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *