Jak zrobić Naleśniki z mleka kokosowego (wegańskie)

zapraszam na naleśniki odpowiednie dla wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu…pyszności 🙂 Podałam je z galaretką malinową domowej roboty 🙂

naleśniki z mleka kokosowego – składniki:

  • ciasto naleśnikowe:
  • dodatkowo:
  • sól szczypta,
  • mąka pszenna 1 szklanka,
  • proszek do pieczenia pół łyżeczki,
  • ulubiony dżem,
  • mleko kokosowe z puszki 400 ml,
  • olej kokosowy do smażenia,

naleśniki z mleka kokosowego Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

mąkę, proszek do pieczenia i sól, a następnie wymieszaj lub całkowicie wymieszaj, aby uniknąć problemów. W pojemniku rozgrzej olej kokosowy. Następnie smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Dokładnie wtedy, gdy dolny kawałek gorącego ciasta jest mocno pokrojony i podsmażony, odwróć go. Upiecz naleśniki z ulubionym dżemem. Weź udział w uczcie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *