Jak zrobić Naleśniki z musem jabłkowym i bezą

Składniki na naleśniki z musem jabłkowym:

  • szczypta soli
  • śmietany
  • 8 łyżek musu jabłkowego
  • ¼ szklanki mleka
  • ¼ szklanki wody
  • 8 łyżek mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • białko
  • śmietany
  • cukier
  • ¼ paczki wiórek kokosowych
  • 1 łyżka oliwy + trochę oliwy do natłuszczenia patelni
  • ½ łyżeczki cynamonu

naleśniki z musem jabłkowym Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Naleśnikarka z jajek, wody, mleka, mąki, jednej łyżki oliwy z oliwek, proszku do pieczenia i szczypty soli Ciepłe bułeczki z musem jabłkowym i bezą Nasmarowaną olejem średniej wielkości patelnię mocno rozgrzać. Potrzebne są cztery naleśniki. Dodaj wystarczającą ilość cukru, aby był wystarczająco słodki, cynamon i purée z produktów ekologicznych. Na każdym gorącym placku rozsmarować dwie łyżki musu. W kopercie ułóż gorące bułeczki i zwiń je w dowolny sposób. Ubij trochę śmietany. Po ubiciu białek z jedną łyżeczką cukru na sztywną pianę dodać wiórki kokosowe. Ustaw piekarnik na najwyższą moc i rozgrzej go do 180 stopni. Użyj papieru do pieczenia, aby przykryć blachę do pieczenia. Podawaj szybko. Połóż porcję każdej pianki na kokosowych kroplach. Aby upewnić się, że beza jest bez zarzutu, ustaw ją na 8 do 9 minut. wyeliminować () Przed podaniem trzymać schłodzone naleśniki.) Na każdym naleśniku powinna znajdować się kropka bitej śmietany. poprawić. (polewy takie jak chipsy czekoladowe, kandyzowana skórka pomarańczowa i owoce


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *