Jak zrobić Naleśniki z serem i dżemem

naleśniki z serem i dżemem – składniki:

  • dżem- u mnie truskawkowy
  • szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 2 jajka
  • 1 litr mleka
  • 250 g sera
  • 2 szklanki cukru
  • 3 łyżki cukru
  • Nadzienie:
  • 4 szklanki mąki
  • zółtko
  • białego

naleśniki z serem i dżemem Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Naleśniki z serem i dżemem zrobione z trzech szklanek wody i mąki przed dodaniem jajek. Połącz wszystko w jedno. Dodaj więcej mąki akceptując fakt, że mieszanka jest niepotrzebnie rzadka (użyłam 4 filiżanek). Przed włożeniem tłuszczu na patelnię lekko posmaruj ją olejem. Na wierzchu ułożyć cienką warstwę masy naleśnikowej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Ser: Cheddar zmiksować z żółtkiem i cukrem, aż masa stanie się jednolita i żółta. Zrób trójkąty, oddzielając ciepłe bułeczki na środku, a następnie ponownie na pół, z nadzieniem z cheddara lub dżemu. Weź udział w kolacji.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *