Jak zrobić NALEŚNIKI Z SOSEM BESZAMELOWYM

SMACZNE I TROSZKĘ INNE NALEŚNIKI.

Składniki na naleśniki z sosem beszamelowym:

  • gałka muszkatałowa, DO SMAKU
  • filet z kurczaka, 30-50 DKG
  • mleko, 1 LITR
  • pieczarki, 30-50 DKG.
  • olej, 5 ŁYŻEK
  • margaryna, 4 ŁYŻKI
  • pieprz, DO SMAKU
  • naleśniki, 12-15 SZTUK
  • przyprawa magi w płynie, DO SMAKU
  • mąka, 4 ŁYŻKI

naleśniki z sosem beszamelowym Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Upiecz Flapjacks tak, jak potrzebujesz. POKRÓJ W KOSTKĘ I UMYJ FILETA PO STEKOWANIU W OLEJU Z MAGI Zest, DO KIEDY BĘDZIE DELIKATNY. PIECZARKI UGRZEĆ NA PARZE Z Aromatami po umyciu i pokrojeniu w plastry. Rozpuść margarynę w dużym garnku. Dodaj mąkę. Podgrzej mleko w naprzemiennym garnku i stopniowo dodawaj ciepłe mleko do pasty i mąki, za każdym razem zabijając. Wydawaj papryczkę maggi gałką, gdy sos zacznie gęstnieć. Wystarczą dwie, trzy minuty. Łącząc dwa filety z pieczarkami, na każdy naleśnik nakładamy po jednej łyżce mieszanki. SOS. Roladę przekroić na dwie części. PODAWAĆ Z SOSEM W NACZYNIU O POWYŻEJ INTENSYWNOŚCI. Dopuszczalne jest pieczenie w piekarniku przez 20 do 30 minut. W TEM. 180-200 PRZYSTANEK. C


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *