Jak zrobić Naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą

naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym – składniki:

  • opcjonalnie: suszone oregano, chili, pomidorki koktajlowe
  • 200 g szpinaku mrożonego
  • naleśników
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek w proszku
  • Nadzienie
  • 1/2 cebuli
  • Sos pomidorowy
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 100 g ricotty
  • Dodatki
  • przyprawy:
  • przyprawy: sól, pieprz, suszone oregano, szczypta cukru
  • 1/2 szklanki tartego parmezanu
  • 700 ml przecieru pomidorowego (passaty)
  • 1 ząbek czosnku
  • świeża bazylia
  • 8
  • 1 małe jajko
  • 200 g sera mozzarella (tarta lub świeża w kulce)

naleśniki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *