Jak zrobić Pączki kokosowe z budyniem

Składniki na pączki kokosowe:

  • Budyń kokosowy:
  • 80 g. rozpuszczonego masła
  • 400 ml. mleka
  • Ciasto:
  • 3 – 4 łyżki gorącej wody
  • Lukier:
  • olej
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka likieru kokosowego (opcjonalnie)
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 40 g. mąki
  • pszennej
  • 100 g. cukru
  • rzepakowy
  • 2 łyżki likieru kokosowego
  • 200 g. wiórków kokosowych
  • Dodatkowo:
  • 3 duże jajka
  • 5 żółtek
  • pszennej
  • 70 g. cukru
  • 250 ml. śmietanki kokosowej 22%
  • 500 g. mąki
  • 10 g. suchych drożdży

pączki kokosowe Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: kruche ciasteczka serowe


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *