Jak zrobić Pączki serowe liliputki

Składniki na pączki serowe:

  • 2,5 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 5 dkg margaryny
  • 25 dkg sera
  • twarda marmolada do nadzienia
  • białego
  • 3 żółtka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 400 gram mąki
  • zapach rumowy wg uznania
  • olej do smażenia
  • 3 dkg drożdży

pączki serowe Jak przygotować:

Zobacz również: naleśniki z kurczakiem i serem

Pączki z Lilliputki Cheddar: Do zaczynu drożdżowego dodać ciepłe mleko i łyżkę mąki i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Dodaj ser, żółtka i jajka do margaryny po wymieszaniu z cukrem. Do ubitej masy dodać oddzieloną mąkę, strategię, aromat rumowy i szczyptę soli. Mieszankę należy ułożyć ręcznie i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Ciasto wyłożyć na stolnicę, porwać na małe kawałeczki i na każdym naleśniku posmarować łyżeczką marmolady. Aby się wznieść, przejdź przez strukturę kuli. Smażymy na gorącym oleju, aż z obu stron ładnie się zarumienią. Polać lukrem, odsączyć na papierowym ręczniku lub oprószyć pudrem. Pczusie są przepyszne, więc doceń je.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *