Jak zrobić Pączki z dodatkiem ziemniaków

pączki z dodatkiem ziemniaków – lista składników:

  • cukier puder do obsypania pączków lub lukier.
  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5 szklanki cukru kryształ ( szklanka pojemność 210 ml ),
  • 0,5 szklanki ciepłego mleka
  • 50 g drożdży
  • 1 litr oleju ( w zależności od wielkości garnka ).
  • 125 g obranych ziemniaków
  • 1 łyżka octu,
  • 1 słoik dowolnego dżemu ( u mnie swojski z malin
  • dodatkowo :
  • 3 jajka
  • 3,5 szklanki mąki

pączki z dodatkiem ziemniaków Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Pączki z ciasta drożdżowego i ziemniaków: najpierw połączyć drożdże, ciepłe mleko, łyżkę cukru i mąkę. Aby rozpocząć pracę, dokładnie wymieszaj wszystko i przenieś w ciepłe miejsce. U mnie drożdże wyrosły w mniej niż dziesięć minut. Moje drożdże też pięknie rosły po wymrożeniu ich z zamrażarki dzień wcześniej. Najważniejszym składnikiem jest dodatek ciepłego mleka; nie może być bezpośrednio z chłodnicy. Świetne nowe drożdże powinny dobrze wyrosnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *