Jak zrobić Pączki z różą z automatu

Hiszpańskie pączki z ciasta parzonego to jeden z pyszniejszych przepisów idealnych na Tłusty Czwartek. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu puszyste pączki z twarogu. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu puszyste pączki z twarogu. Przepis wzięłam z programu „Rączka gotuje” Serdecznie polecam. pyszne rogaliki czy pączki z różą – warto się poświęcić ! Macie dość pączków? To może skusicie się na odrobinę zdrowsze
pączki pieczone
? Zdrowsze to dużo powiedziane, ale na pewno mniej tłuste. 🙂 Z tego ciasta możecie też śmiało zrobić pączki smażone czy
oponki
, ale ja dzisiaj proponuję takie pieczone. Najbardziej lubię
pączki z różą
(szczególnie te
kupowane przy Nowym Świecie
), polane lukrem i posypane migdałami. Dzisiaj wersja pieczona. Zamiast róży użyjcie dowolnego dżemu, budyniu lub nutelli. Wszystkie pyszne.
Macie swoje ulubione nadzienie do pączków? Koniecznie się nim podzielcie, chętnie takich spróbuję.
Ciasto drożdżowe na pączki
z tego przepisu jest bez jajek, bardzo dobre, pączki wychodzą puszyste i, co ważne, nie musicie myśleć, co
zrobić z białkami
. Smacznego. pyszne rogaliki czy pączki z różą – warto się poświęcić ! Ta konfitura to jeden ze smaków mojego dzieciństwa zamknięty w słoiku ! 🙂 Uwielbiam zapach, smak i aromat prawdziwej różanej konfitury 🙂 By była idealna trzeba się troszkę pomęczyć i utrzeć ją w makutrze – jednak dla takiej przyjemności jaką będą np. pyszne rogaliki czy pączki z różą – warto się poświęcić ! 🙂

pączki z różą – lista składników:

  • 10 dag masła
  • 2 łyżki cukru
  • pszennej
  • 5 żółtek
  • 5 dag drożdży
  • łyżka cukru z wanilią
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ kg mąki
  • 250 ml mleka
  • Marmolada , smak dowolny, u mnie z róży
  • Olej , lub smalec do smażenia około 1 i ½

pączki z różą Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Pączki z automatu z różą: Do garnka odmierzyć 250 mililitrów mleka, następnie dodać drożdże, cukier, wanilię, żółtka, sól i cukier. Wszystkie składniki łączę i wlewam do formy wypiekacza. Mąkę przesiewamy do mleka i powoli dodajemy. Dodaj plastry miękkiego masła roślinnego na wierzchu. Ustawiam program do wyrabiania ciasta (bez pieczenia) w moim nr. Rozciągam się i wycinam koła kubkiem. Łyżeczką marmolady zagnieść każde kółko w kulę, położyć na ściereczce do ponownego wyrośnięcia, a sklejoną część położyć na spodzie. Przykrywam pączki i czekam, aż urosną. Rejestruję temperaturę pączków na patelni, rozgrzewam olej i rzucam kawałkiem surowego ciasta, żeby sprawdzić temperaturę; Jeśli natychmiast się smaży i wypływa, temperatura jest idealna). Powinny się stopniowo przypiekać; Każda strona zajmuje mi około czterech minut. Wiele zależy od tego, jak duże są pączki. Wypalone układamy jako pisemną metryczkę, następnie w tym miejscu posypujemy cukrem pudrem, polewamy polewą lub polamy zwykłymi sosami, kwestia gustu 🙂 Z tej porcji wychodzi 20 – 25 pączków.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *