Jak zrobić Pączki z twarogu

pączki z twarogu – lista składników:

  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego z nutką kardamonu
  • 5 łyżek śmietany
  • 6 łyżek cukru
  • 2,5 szkl mąki
  • 0,5 kg twarogu półtłustego
  • 1 łyżka wódki
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 4 jajka
  • pszennej
  • cukier puder do oprószenia

pączki z twarogu Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki w kształcie serca

Pączki nadziewane twarogiem: Twaróg rozgnieść widelcem lub zmęczyć w maszynce do mięsa. Twaróg należy dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Chociaż uderzający będzie surowy, to będzie normalne. Uformuj małe kulki rękami, zanurzając je w zimnej wodzie (po spaleniu mają strukturę pączków). Kulki twarogowe wrzucaj łyżką na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor. Podczas pieczenia pączki w sensie ogólnym obracają się bez nikogo innego. Po wyjęciu podsmażonych pączków otwartą łyżką przełóż je na ręcznik papierowy, aby odtłuszczło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *