Jak zrobić Proste naleśniki z kozim serem

proste naleśniki – składniki:

  • cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • 50 dag szpinaku (plus ewentualnie 6 dag orzechów laskowych lub pini)
  • 20 dag sera koziego
  • czosnek
  • olej; Sos: 4 pomidory

proste naleśniki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Aby zrobić klapsa, połącz trzy jajka, 1,5 szklanki mąki i wodę do konsystencji płynu, ale nie za bardzo lejącego jak śmietana. 2 Lekko rozgrzej patelnię i posmaruj ją olejem. Usmaż 10-12 naleśników, wlewając ciasto na patelnię. Aby zapobiec wysychaniu, gotowe ciepłe bułeczki należy ułożyć na talerzu i przykryć. 3. Przygotować sos: Na łyżce oleju podsmażyć posiekaną cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. W środku podsmaż pokrojone w kostkę pomidory. Zmień smak według własnych upodobań (możesz też dodać pół szklanki soku pomidorowego). Gotuj przez około pięć minut na dużym ogniu. 4 Przygotuj nadzienie naleśnikowe: Przed dodaniem szpinaku podsmaż rozgnieciony ząbek czosnku na łyżce oleju. Smaż przez około 30 sekund. Gotowane orzechy, kozi cheddar pokrojony w kostkę i kwaśna śmietana to dowolne dodatki. Posypać pieprzem i solą. 5 Równomiernie rozsmarować przygotowany farsz na naleśnikach. Od tego momentu zwiń je w rulonik, lekko podgrzej, posmaruj gorącym puree z pomidorów i podawaj od razu. źródło: Panie Wszechświata


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *