Jak zrobić Prosty lukier do ciasta

prosty lukier – lista składników:

  • 20 dkg cukru pudru
  • sok z cytryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 białka

prosty lukier Jak przygotować

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

najprostsze wykończenie. Po rozbiciu jaj i oczyszczeniu ich oddziel białka i żółtka. Do białek dodać cukier puder i cukier waniliowy. Połącz w jedną masę, aż się utworzy. W razie potrzeby dodać sok z cytryny pod koniec ugniatania, a następnie jeszcze chwilę ugniatać. Aby natychmiastowy lukier zastygł, umieść niedawno podgrzane ciasto w chłodnym miejscu. Po przygotowaniu lukier należy natychmiast zużyć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *