Jak zrobić Pulchne naleśniki z białym serem

pulchne naleśniki – lista składników:

  • 1 łyżeczka masła
  • 1 szkl mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 szkl mąki
  • kilka łyżek śmietany
  • 4 jajka
  • 400 g białego
  • 1 szkl wody
  • cukier do smaku
  • sera
  • szczypt soli

pulchne naleśniki Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Białe puszyste naleśniki z serem. Białka ubij na sztywną pianę oddzielając je od żółtek i dodając szczyptę soli. W trakcie ubijania dodać mąkę, mleko i szczyptę soli do masy żółtkowej. Konsystencja mieszanki powinna być zbliżona do ostrej śmietany. Dodaj połowę ubitej pianki do odtwarzacza przed gotowaniem. Po podsmażeniu części mieszanki delikatnie wmieszaj dodatkową pianę. Na gorącej patelni smażymy naleśniki z obu stron. Po ubiciu lub zmiażdżeniu sera cheddar widelcem dodać śmietankę, cukier ulepszający i cukier waniliowy do uzyskania konsystencji nadającej się do rozsmarowywania. Po złożeniu każdej bibułki w kształt naleśnika rozłóż nadzienie na wierzchu. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *