Jak zrobić Puszyste muffinki z brukselką i warzywami

puszyste muffinki – składniki:

  • 3 łyżki śmietany
  • muszkatołowa
  • gałka
  • manny
  • 100 g groszku zielonego z puszki
  • 1 cebula
  • bazylia
  • 2 gotowane marchewki
  • czubrica zielona do smaku
  • 6 jaj
  • sól
  • 1 łyżka kaszy
  • 2 ząbki czosnku
  • kolorowy
  • pieprz
  • morska
  • 1 opakowanie brukselki

puszyste muffinki Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Wełniane bułeczki z brukselką i warzywami Brukselka – nie rozmrażaj! Wrzucić do osolonej, wrzącej wody na około 5 minut do zbielenia. Podzielić materiał na pół lub mniejsze kawałki i przecedzić przez sitko. Marynowaną brukselkę i pokrojoną marchewkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku przed duszeniem na patelni z łyżką margaryny. Czosnek i cebulę drobno siekamy i obieramy. Za pomocą prasy naciśnij czosnek. Zamieszać. W blenderze ubij jajka, aż będą kremowe. Dodaj semolinę i dobrze wymieszaj. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową i bazylią. W zależności od wielkości rozsmarować bułkę tartą na 7-8 glinianych kokilkach, na spód ułożyć warzywa, a następnie polać je masą jajeczną. Brojler powinien być ustawiony na 180 stopni Celsjusza. Kokilki należy zanurzyć do połowy w parującej gorącej wodzie w większym naczyniu na 20 minut lub do całkowitego stężenia masy. Podawać gorące z świeżymi listkami bazylii na wierzchu. Sugeruję!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *