Jak zrobić Razowe naleśniki z grzybami

naleśniki z grzybami – składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej razowej
  • pół szklanki wody gazowanej
  • olej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • pieprz
  • łyżka oleju
  • 20 dag sera pleśniowego blue
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • olej
  • 15 dag pieczarek
  • sól
  • 2 cebule
  • sól. 10 dag boczniaków
  • 3 łyżki śmietany 18 proc
  • szczypta papryki chilli
  • słodka czerwona papryka
  • pomidory
  • szczypta soli
  • oregano
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • liście sałaty
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

naleśniki z grzybami Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1 na każdą mieszankę ciasta. Kotlety smażymy na tłuszczu. Obierz i umyj skorupiaki, a następnie pokrój większe na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w paski o trzech wymiarach. 2 Na patelni podsmaż cebulę, niekończące się skorupiaki i grzyby na oleju. Dodaj pokrojony w kostkę jogurt, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. dusić. Ciepłe bułeczki zwinąć w rulon i polać sosem i pieczarkami. Podawać z pomidorami, sałatą i pietruszką. 3 CZAS: około czterdziestu minut Tydzie Dobry


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *