Jak zrobić Rukolowe naleśniki z tuńczykiem i warzywami

Elastyczne, delikatne naleśniki z rukolą. Nadziewane tuńczykiem i krojonymi w paski warzywami: pomidorem, rzodkiewkami, i ogórkiem. To jest pyszne!

naleśniki z tuńczykiem i warzywami – lista składników:

  • 1 surowy ogórek
  • 1 duże jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 szklanki mleka
  • szczypta cukru
  • 80 g żółtego sera
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1/4 łyżeczki soli
  • naleśniki
  • 8 listków kędzierzawej sałaty
  • 8 długich „bączków” szczypiorku
  • majonez
  • 1/2 szklanki gody gazowanej
  • nadzienie:
  • 8 rzodkiewek
  • 1 łyżka oleju
  • 50 g rukoli

naleśniki z tuńczykiem i warzywami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *