Jak zrobić Serowe babeczki

serowe babeczki – składniki:

  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki serka homogenizowanego waniliowego
  • 4 łyżki cukru
  • 6 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz i bułka tarta do form
  • 5 dag masła

serowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: serowe babeczki

Delikatną margarynę i cukier puder umieścić w misce, najlepiej w temperaturze pokojowej. Ubijaj blenderem na najbardziej podstawowej prędkości, aż będzie puszysty. 2 Dodać łyżkę utartego sera w trakcie ubijania masła. Sernik można również zrobić z twarogu potrójnego, jeśli później doda się więcej cukru. 3 Dodaj gęstą, ostrą śmietanę (najlepiej 18 procent) do mieszanki margaryny cheddar. Na koniec dodać jedną płaską łyżeczkę proszku do pieczenia i oddzieloną mąkę pszenną. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto. 4 Przygotuj foremki do babeczek. Ostrożnie nałóż na nie tłuszcz, a następnie posyp je bułką tartą. W przypadku, gdy formy, których używasz, są płócienne w silikonie, nie musisz tego robić. 5 Umieść mieszaninę w foremkach. Włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 15 minut. Do rozjaśnienia babeczek można użyć cukru pudru. 6 około 25 minut; segment: 90 gr., 220 kcal. Domowy cukier puder można zrobić. Wystarczy ubić standardowy cukier w procesorze do espresso. Warto dodać do niego miazgę waniliową lub zmielić z kilkoma migdałowymi ciasteczkami. źródło: Świat Lady


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *