Jak zrobić Szpinakowe naleśniki

Dzisiaj zapraszam na delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem świeżego szpinaku, który nadaje im niesamowitej i bardzo intensywnej zielonej barwy. Naleśniki są elastyczne i świetnie się zawijają. Idealnie komponują się z twarożkiem, hummusem lub wytrawnymi pastami. Gorąco polecam tę zieloną wersję naleśników, gdyż jest smaczna i bardzo pożywna 🙂

Składniki na szpinakowe naleśniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki naturalnej maślanki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szczypta soli
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki wody mineralnej
  • 60 g świeżego szpinaku baby

szpinakowe naleśniki Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Mleko, maślankę i wodę mineralną połączyć ze szpinakiem na jednolitą zieloną masę. Dodaj dwa jajka, olej, przefiltrowaną mąkę, cukier puder i szczyptę soli. Po wymieszaniu ciasto powinno „pracować” przez dziesięć minut, aby zapewnić dobre połączenie i napowietrzenie. 2 Naleśniki obtoczyć w oleju przed rozpoczęciem pierwszej partii smażenia, następnie usmażyć je z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej. Trzy gotowe do spożycia naleśniki z ulubionymi mocowaniami. Do nich zaprezentowano hummus z twarogu z przyprawami i papryką. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *