Jak zrobić Szybkie pączki z ricotty

Rewelacyjne, szybkie pączki z serka ricotta (baci di ricotta) z przepisu Nigelli Lawson. Są puszyste i mięciutkie, a ich serowo – cynamonowy smak (i zapach !!!) sprawiają, że znikają błyskawicznie 🙂 A ponieważ są bardzo łatwe w wykonaniu – zawsze możemy sobie szybko usmażyć kolejną porcję 🙂

szybkie pączki – lista składników:

  • szczypta soli
  • na około 60 pączusiów 🙂
  • cukier puder do posypania
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 75g mąki pszennej
  • 200g serka ricotta

szybkie pączki Jak przygotować:

Zobacz także: babeczki murzynkowe

Połącz jajka i ricottę i ubijaj, aż będą gładkie. Sól, cynamon, mąka, soda oczyszczona, cukier puder i wanilia Wymieszać jeszcze raz, aż będzie gładkie. Wlej olej (wysokość około 2 cm) na średnią patelnię i podgrzej. Zmień ogień na średni. Okrągłą łyżką układać ciasto partiami na tłuszczu, zostawiając odstępy między porcjami, aby pączki napęczniały podczas smażenia. Smażymy z różnych stron, aż ładnie się zarumienią. W razie potrzeby dodaj więcej oleju. Usmażone pączki odsączamy na papierowym ręczniku. Dodać do czyszczenia cukier puder. Szybkie i łatwe mini pączki gotowe! Dodatkowo zapraszam na mojego bloga po proste homogenizowane pączki z cheddarem, ekspresowe pączki z bananami, faworki Babci Stasi i faworki moment. Więcej danych znajdziecie na blogu Moje Kuchenne Rewelacje 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *