Jak zrobić Walentynkowe babeczki

Składniki na walentynkowe babeczki:

  • 2 jajka
  • cukier puder
  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • ok.1/2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • czekoladowe serduszka
  • śmietana
  • 2 łyżki kakao
  • truskawki
  • lukier plastyczny
  • serek mascarpone
  • barwnik czerwony
  • posypki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju

walentynkowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Babeczki na Walentynki: Połącz cukier, mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną w jednej misce. W drugiej całkowicie zbierz suche okrawki razem z mlekiem, jajkami i olejem. Złóż mieszankę na dwie połówki i dodaj kakao do jednej, aby uzyskać dwa odcienie babeczek. włożyć ciasto do formy wyłożonej papierowymi kubeczkami, piec przez 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C i pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubiłam z mascarpone, cukrem pudrem i czerwonym cieniowaniem spożywczym na krem różowy. Pozostałe babeczki zostały ozdobione elementami przygotowanymi z lukrem plastycznym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *