Jak zrobić Zapiekane naleśniki pełnoziarniste.

Naleśniki na bazie mąki pełnoziarnistej z dowolnym, ulubionym farszem. Posypane żółtym serem i zapiekane. Ja użyłem farszu pieczarkowo – warzywnego.

naleśniki pełnoziarniste – lista składników:

  • – warzywa gotowane z wywaru – 2 marchewki, pietruszka, seler , por
  • – olej – 3 łyżki
  • – sól
  • Dodatkowo żółty ser i natka pietruszki
  • – cebula – 1 szt.
  • Ciasto.
  • Farsz.
  • – jaja – 2 szt.
  • – olej
  • – pieczarki – ok. 0,5 kg
  • – świeżo zmielone: pieprz czarny, ziele angielskie i nasiona kolendry
  • – mleko – ok. 1 szklanka
  • – woda – ok. 1 i 1/2 szklanki
  • – mąka z pełnego przemiału – około 1 i 1/2 szklanki

naleśniki pełnoziarniste Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Wymieszaj każde mocowanie w misce. Aż do uzyskania idealnej masy dodaje się standardową lub lśniącą wodę. 2 Wlej około 1 łyżki ciasta na gorącą patelnię z odpowiednią ilością oleju. Smażymy z dwóch stron. Sposobów podania jest wiele: z homogenizowanym cheddarem, bitą śmietaną, nowym produktem naturalnym, dżemem, parówką i cheddarem, pieczarkami, cebulą, kapustą i grzybami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *