Jak zrobić Zapiekane naleśniki z warzywami

zapiekane naleśniki z warzywami – lista składników:

  • lyżka oliwy
  • soli
  • 400 gram mrożonych warzyw
  • 2 jaja
  • Do nadzienia:
  • 200 gram mąki
  • Ser
  • Do pryzgotowania ciasta:
  • 4 pomidory
  • 0,5 l mleka
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli

zapiekane naleśniki z warzywami Przygotowanie

Zobacz także: inna receptura

Przygotowane placki warzywne Do przygotowania mieszanki wykorzystujemy wspomniane wcześniej mocowania. Zostawiamy na 30 minut. W międzyczasie rozmrozić warzywa. Kroimy cebulę i pomidora. W ciągu około 30 minut podsmaż cebulę, dodaj rozmrożone warzywa, pomidory i wszystko podsmaż. Dopraw solą i pieprzem. Do smażenia gorących bułeczek używamy pojemnika z ciastem. Każdy ciepły placek należy posmarować przygotowaną masą, zawinąć, ułożyć na blasze do pieczenia, posypać serem cheddar i gotować na płycie kuchennej przez 15-20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *