Jak zrobić Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Takie naleśniki to bardzo smaczny i syty pomysł na obiad. Farsz jest bardzo wyrazisty w smaku. Dodam, że smakują na gorąco jak i na zimno.

Składniki na zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta:

  • 2 łyżeczki czubrycy zielonej
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 ząbki czosnku
  • Ciasto:
  • pół szklanki wody gazowanej
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 łyżeczki przyprawy śródziemnomorskiej
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 2 szklanki mleka
  • 15 dag sera feta półtłustego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Dodatkowo:
  • Farsz:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 45 dag szpinaku mrożonego i rozdrobnionego

zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *