Przepis na Angielskie pączki

angielskie pączki – lista składników:

  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 serki waniliowe
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jajek
  • 3 szklanki mąki

angielskie pączki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Angielskie pączki W misce wymieszaj jajka i ser. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Całkowicie ponownie wymieszaj każdy składnik ciasta. Garnek nagrzeje się po dodaniu do niego oleju. Nałóż małą łyżeczkę mieszanki, gdy jest gorąca (jest to uciążliwe, ponieważ gracz przykleja się do łyżki). Po upieczeniu w brojlerach pączki są złocistobrązowe ze wszystkich stron. Gotowe pączki układamy na talerzu i po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *