Przepis na Babeczki czekoladowe z wiśniami.

babeczki czekoladowe z wiśniami – składniki:

  • 2 słoiki wiśni
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 krem do tortów czekoladowy (u mnie Gellwe)
  • kilka kropel aromatu rumowego)
  • masło
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 300 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 3 łyżki ciemnego naturalnego kakao
  • szczypta soli
  • 20 dag masła
  • wiórki czekoladowe do posypania

babeczki czekoladowe z wiśniami Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Czekoladowe i wiśniowe babeczki. Około godziny przed pieczeniem pastę należy zamrozić. Za pomocą grubej tarki do warzyw zmielić zamrożoną margarynę. Natychmiast dodaj dodatkowe składniki do ciasta i ułóż. Należy je zamrozić na co najmniej godzinę. Foremki przed pieczeniem wysmarować masłem, aby babeczki były cieńsze. Ciasto należy podzielić na porcje. Po przesunięciu każdej części o grubości około 3 mm na stolnicę wykładamy nią foremki. W piekarniku nagrzanym do 200 stopni piec około 15 minut. Po ostygnięciu mieszaniny ostrożnie wyjąć ją z foremek. Użyj wiśni w syropie. W 0,5 szklanki wrzącej wody połącz wiśnie i pokruszony dżem. Włóż do lodówki. Dokładnie, gdy zaczyna stężeć, umieść wiśnie w znaku kombinacji każdej babeczki i postaw sytuację w trudnej sytuacji w lodówce. Zmieszaj zimne mleko z kremem do ciasta i ułóż go zgodnie z łożyskami opakowania. Wybrałam wersję beztłuszczową. Za pomocą sprayu do dekorowania ciast posyp babeczki wiórkami czekolady i napełnij je kremem. W idealnym świecie schładzaj przez kilka godzin w lodówce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *