Przepis na Babeczki dyniowe

Babeczki dyniowe cechują się tym, że są bardzo mięciutkie i wilgotne oraz mają cudowny żółty kolor. Przepis na babeczki dyniowe jest niezwykle prosty i można je przygotować w ekspresowym tempie. Babeczki dyniowe są dodatkowo ze słodkim dyniowym kremem, zamiast kremu dyniowego może być jakiś kwaskowaty krem np. Babeczki dyniowe cechują się tym, że są bardzo mięciutkie i wilgotne oraz mają cudowny żółty kolor. Z dodatkiem waniliowego serka smakują naprawdę wspaniale. Są doskonałym deserem do kawy ale też świetną przekąską do pracy lub szkoły. My je uwielbiamy 🙂 Mam dla was pyszne
babeczki dyniowe
z bakaliami. Nie ukrywam, że oszalałam na punkcie dyni i dzisiaj u nas jest istny dyniodzień. Babeczki są idealnym dopełnieniem dyniowego szaleństwa.
Babeczki dyniowe są dodatkowo ze słodkim dyniowym kremem, zamiast kremu dyniowego może być jakiś kwaskowaty krem np. z pomarańczy. Polecam Wam gorąco. Muffinki bez mleka to doskonała opcja na pyszne wypieki, które sprawdzą się dla osób z alergią pokarmową. Choć nie zawierają mleka, są naprawdę pyszne i łatwe. Ten prosty przepis jest idealny dla wszystkich, którzy nie przepadają za zbyt długim siedzeniem w kuchni. Te słodkości można przygotować w kilkanaście minut, są tak łatwe, że z łatwością poradzą sobie z nimi nawet dzieci.
Przepis na muffinki bez mleka to wspaniała opcja na stworzenie prostych babeczek o doskonałym smaku. W łatwy sposób można przygotować je w swoim domu. Na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale również najmłodszym domownikom. Przepis na babeczki dyniowe jest niezwykle prosty i można je przygotować w ekspresowym tempie. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący amator wypieków. Choć są niezwykle proste, wcale nie są nudne. Do ich przygotowania używa się tylko najprostszych składników, które można znaleźć w każdym sklepie. Choć może się wydawać, że stworzenie ich bez udziału mleka nie ma możliwości stworzenia dobrych muffinek, to nie jest to prawda. Mleko z łatwością można zastąpić napojem roślinnym. Idealnie sprawdzi się w tym wypadku ten sojowy, gdyż zawiera podobną zawartość białka, co mleko krowie. Dobrze sprawdzi się także ten owsiany, ze względu na naprawdę słodki smak. Dobrym wyborem nie będzie za to mleko ryżowe, które nie powinno gościć w diecie dzieci, ze względu na możliwość zanieczyszczenia arsenem. W tym przepisie mleko zostało za to zastąpione… wodą! Tak, i wciąż smakują pysznie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki bez mleka, które będą wyjątkowo słodkie, a także szybkie i proste, ten przepis sprawdzi się idealnie. Wspaniale sprawdzą się jako słodka przekąska dla dzieci, ze względu na pyszny smak. Są idealnie wyrośnięte i miękkie. Choć są bardzo proste, to wcale nie znaczy, że są nudne. Ciasto robi się z olejem, dzięki temu całość jest dużo szybsza i prostsza. Jest również bardziej zdrowa. Te babeczki będą idealnym pomysłem na wszelkie imprezy czy przyjęcia, a także jako słodka przekąska do kawy. Można je ze sobą zabrać do pracy czy szkoły, gdyż całość nie kruszy się i jest bardzo zwarta. W wersji bardziej fit można zastąpić cukier słodzikiem. To wspaniała opcja na deser, który jest naprawdę zdrowy, a przy okazji jest również bez laktozy. Można je również zamienić na wegańskie muffinki, zastępując jajko bananem i namoczonym siemieniem lnianym. Wszystkie te składniki są proste w odnalezieniu w sklepie. Sprawdzą się doskonale dla dzieci, gdyż są pyszne, a przy tym dobre dla zdrowia. Są tak smaczne, że znikają z blachy w mgnieniu oka. Mam dla was pyszne babeczki dyniowe z bakaliami.

babeczki dyniowe – lista składników:

  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g tartej dyni
  • 60 g dropsów z czekolady
  • po łyżeczce sody i proszku do pieczenia
  • łyżeczka cynamonu
  • 4 średnie jajka
  • 120 g oleju roślinnego
  • 150 g cukru drobnego

babeczki dyniowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Wyjmij jajka z lodówki przed ich użyciem. Podgrzałam dziesięć ogromnych babeczek używając podanej ilości mocowań. Użyłam sztywnych lokówek o wysokości 6 cm i średnicy podstawy 6,5 cm. Jeśli użyjesz wysokiej jakości papierowych kubków, powinieneś być w stanie upiec około 12 babeczek. Bułki dyniowe podgrzałam z mąką tortową. Dwie łyżki tej mąki i pełna szklanka ważą 200 gramów. Około pół szklanki zawiera 150 gramów drobnego cukru. Olej ryżowy był moją decyzją. 120 gramów oleju zbliża się do około 3/5 szklanki. Tępe krople czekolady do ciastek dyniowych były wcześniej przygotowane. Jedna garść zawiera 60 gramów posiekanej czekolady. Czekoladę można również samodzielnie pokroić nożem. Moje dyniowe ciasteczka są łatwe do ułożenia. Dynia, która jest szorstka, wystarczy zmiażdżyć na grube przekroje. Kiedy drzwi są otwarte, biegnę za dynią Muscat de Provence. Aranżacja wykonana z szokującej pomarańczowej bibuły. Są to masywne dynie o zielonej lub pomarańczowo-zielonej skórce. Powierzchnia i rodzaj tkanki dyni muszkatołowej nasuwają mi na myśl papaję, melona i młodą marchewkę. Z dyni Hokkaido i dyni piżmowej przyrządza się pyszne dyniowe babeczki. Umyj dynię i obierz ze skóry. Pozbądź się pasm i nasion. Użyj grubej tarki, aby zmiażdżyć dynię. Wymagane jest 200 gramów startej dyni. W mniejszej misce wymieszaj mąkę, cynamon, jedną łyżeczkę sody oczyszczonej i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Suche składniki przesiać lub dokładnie wymieszać w oddzielnej misce. Dodaj cukier granulowany i jajka do większej szklanej lub metalowej miski. Wszystko powinno być mieszane przez około cztery minuty na najwyższych obrotach. Poduszka z jajka zrobiona z cukru potrzebuje dużo powietrza, aby była wygodna i cyrkulowała. Gdy zmniejszysz prędkość blendera do najniższego ustawienia, zacznij dodawać olej roślinny cienkim strumieniem. Odłóż blender. Czekolada i cała zrujnowana dynia powinny być w misce. Kawałki czekolady drobno posiekaj nożem lub użyj kropli instant. Zamiast miksować dłużej masę, mieszaj ją stopniowo łyżką. Na końcu dodać wszystkie suche składniki. Za pomocą łyżki delikatnie i powoli wymieszaj ciasto. Po prostu wymieszaj ciasto, aż wszystkie składniki się połączą. Herbatniki dyniowe przygotuj w papierowych kubkach materiałowych, nieugiętych papierowych kubkach lub metalowych foremkach. Po wybraniu metalowych form wszystko, czego potrzeba do rozprowadzenia w nich ciasta, to łyżka i trochę wewnętrznego oleju. W naczyniu pozostaw ok. 1,5 m wolnej przestrzeni, ponieważ dyniowe bułeczki tworzą się podczas pieczenia. Drugim wyborem są elastyczne babeczki z pergaminu. Do tej grupy zalicza się 12 babeczek w papierowych kubeczkach o szerokości krawędzi 7 cm. Na dole średnica wynosi 5 cm. Dodatkowo powinny być umieszczone w specjalnej metalowej formie z otworami przyjaznymi lokówkom. Istnieje ważny powód, dla którego należy natłuścić papierowe kubki, ponieważ ciasto rozprowadza się w podobny sposób, jak w przypadku metalowej formy. Uwaga: jeśli użyjesz foremek na babeczki bez usztywnień, miseczki się rozejdą, a babeczki nie będą wyglądać super. Podczas pieczenia ciasto może się wylewać. Pieczenie w kartonowych kubkach to trzecia metoda. Zostałem obsłużony przez te kubki. Użyłam sztywnych lokówek o wysokości 6 cm i średnicy podstawy 6,5 cm. Podzielono między mnie dziesięć filiżanek ciasta dyniowego. Zostawiłem około 1,5 metra pustej przestrzeni wewnątrz kształtu. Babeczki dyniowe należy umieścić na środkowej półce piekarnika nagrzanego do 170 stopni, niezależnie od użytych form. Wybór pieczenia: góra/dół. Babeczki w formie i papierowe babeczki pieczą się o około pięć minut dłużej niż babeczki pieczone w kartonie. Moje babeczki wymagały 35 minut na przygotowanie. Włóż drewniany patyczek do ulubionej babeczki, aby sprawdzić, czy jest gotowa. Babeczki są gotowe, jeśli wykałaczka wychodzi sucha. W momencie, gdy babeczki są gotowe, nieznacznie otwórz wejście brojlerów. Po dziesięciu minutach otwórz drzwiczki i wyjmij babeczki z pieca. Po ostygnięciu dyniowe herbatniki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu (nie w takim stanie). Powinny być otoczone folią i papierem. Babeczki dyniowe zachowują świeżość przez kilka dni, jeśli są odpowiednio przechowywane. Babeczki można ozdobić. Polecam użyć lukru królewskiego lub cytrynowego z przepisu. A jeśli chodzi o niebiańskie bułki dyniowe, spójrz na moją kolejną odmianę. Smacznego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *