Przepis na Babeczki kakaowe z budyniem

Składniki na babeczki kakaowe z budyniem:

  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szkl cukru
  • 2 szkl mąki
  • rzepakowego
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • 1/2 szkl mleka
  • 1,5 szkl mleka
  • cukier puder do posypania gotowych babeczek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • budyń: 1 budyń waniliowy w proszku
  • pszennej

babeczki kakaowe z budyniem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Kruche babeczki z masłem orzechowym Wyrobić ciasto, mieszając mąkę, margarynę, cukier, żółtko jaja i śmietanę. Niech ostygnie, a następnie rozwałkuj. Usuń koła i przyklej je do foremek na babeczki. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni Fahrenheita (ok. 20 do 30 minut). Zmiel orzechy. Zmiksuj mleko i cukier, dodaj orzechy, smaż przez chwilę, a następnie ostudź. Po ostygnięciu orzechów zmiksuj masło ze śmietaną na puszystą masę. Usuń syrop z wiśni. Do niektórych babeczek włożyć wiśnie i orzechy. Zastosuj masę. Babeczki można udekorować orzechami i wiśniami. Schłodzić przed podaniem. Mieć smaczny posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *