Przepis na Babeczki mini z dwoma kremami

Pyszne maleńkie mini babeczki z aksamitnymi kremami maślanym i czekoladowym, obsypane kolorową posypką z kolorową galaretką w cukrze. Idealne maleństwa na przyjęcia dla dzieci, oraz kinder bale bo to one najbardziej uwielbiają kolorowe desery. Przez mini babeczki do serca 🙂

babeczki mini – lista składników:

  • 1/2 opakowania gotowej masy czekoladowej
  • foremki na babeczki
  • Ciasto kruche:
  • 2 jajka + 8 łyżek cukru kryształu
  • 5 żółtek
  • 150 g cukru pudru
  • Krem maślany i czekoladowy:
  • 1/2 kg mąki
  • kolorowa posypka
  • 1 kostka masła 82%
  • Dodatkowo:
  • 200 g kolorowej galaretki w cukrze
  • 250 g margaryny

babeczki mini Przygotowanie

Zobacz również: naleśniki z fetą i szpinakiem

1. Na blacie kuchennym przesyp mąkę i posiekaj ją margaryną. Dodać żółtka i cukier. Mamy własne ciasto. Twórz małe kształty 3D z dżemu. Kremy: Cukier gotowany na parze jest używany do ubijania jaj. Krem należy ucierać w temperaturze pokojowej do uzyskania puszystej konsystencji. Należy dodać schłodzoną mieszankę jajeczną. Krem podzielić na pół. Złączyć krem czekoladowy z kolejnej części. Napełnij dwa młodzieńcze kremem i ponownie ulepsz masę każdej babeczki. Ożyw mocnymi obszarami na dżem i posyp kondycjonowaną posypką. Miłego wybuchu!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *