Przepis na Babeczki murzynkowe

babeczki murzynkowe – składniki:

  • jajka
  • kakao
  • dżem 4 łyżki
  • cukier 1 szkl
  • soda 1 łyżeczka
  • mąka
  • mleko
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • cynamon
  • masło albo margaryna

babeczki murzynkowe Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Murzynkowe babeczki powstają z połączenia suchych składników, takich jak mąka z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia i popem. W misce ubij jajka i dodaj cukier, dżem i pastę lub margarynę. Miksujemy jakiś czas. Należy dodać ubite suche mocowania i mleko. Zbierz wszystko razem. Wypełnij małe foremki na babeczki, które zostały natłuszczone ciastem do poziomu formy lub więcej. Podgrzewać przez 25 do 30 minut w temperaturze 180 do 190 stopni. Po ostygnięciu babeczki można posypać cukrem pudrem lub czekoladą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *