Przepis na Babeczki piernikowe

ciasto piernikowe w formie babeczek

babeczki piernikowe – składniki:

  • olej – 250 ml
  • powidła śliwkowe – 250 ml
  • kakao ciemne – 1,5 łyżki
  • mąka pszenna – 45 dag
  • przyprawa do piernika – 3 łyżki
  • cukier – 25 dag
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
  • jajka – 4 szt
  • mleko – 500ml

babeczki piernikowe Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

W wysokiej komorze połącz mleko, olej i jajka, a następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, kakao i piernikiem. Na razie dodaj dżem i dokładnie wymieszaj wszystko szpatułką. Łyżką nakładamy ciasto do silikonowych foremek i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *