Przepis na Babeczki pomarańczowe z białą czekoladą

Aromatyczne, wilgotne i mięciutkie w środku babeczki pomarańczowe z dodatkiem białej czekolady. Idealne jako słodka przekąska na długie jesienne wieczory.

babeczki pomarańczowe – lista składników:

  • 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
  • Dodatkowo:
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany
  • 2 jajka
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 tabliczki białej czekolady
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki roztopionego masła
  • 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

babeczki pomarańczowe Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *