Przepis na Babeczki szwarcwaldzkie

Mini wersja klasycznego tortu szwarcwaldzkieho: ciemne babeczki z konfiturą wiśniową i kremem śmietankowym.

babeczki szwarcwaldzkie – lista składników:

  • 220g mąki tortowej,
  • NADZIENIE I DEKORACJE:
  • Posypka czekoladowa,
  • 80g cukru,
  • KREM:
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 200ml mleka,
  • CIASTO:
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 400g śmietanki 30%,
  • 125g serka mascarpone,
  • 2 jajka,
  • konfitura wiśniowa,
  • 80ml oleju,
  • 30g kakao,

babeczki szwarcwaldzkie Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

1. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi kubeczkami. W misce łączymy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i cukier waniliowy. Wymieszaj mleko i olej razem z jajkiem w osobnej misce. 2. Suche i mokre składniki stają się jednym, wlewając je do siebie. 3. W 3/4 poziomu wyrzuć gracza do papierowych kubków. Przygotuj się na około 20 minut temperatury 180 stopni wszędzie. 4. Wystudzone babeczki wyjmujemy łyżką i nadziewamy dżemem. 5. Intensywnie schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Zmiksuj cheddar z mascarpone na gładką masę. 6. Wierzch babeczek udekorować czekoladową posypką za pomocą rękawa cukierniczego. Daj jej ostatni rozkwit.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *