Przepis na Babeczki wytrawne z kabanosem

smakują na ciepło i na zimno, można je zabrać do pracy lub na piknik

babeczki wytrawne – lista składników:

  • 4 kabanosy
  • sól do smaku
  • FARSZ
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 30 dag pieczarek
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 180 gram jogurtu naturalnego
  • CIASTO
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

babeczki wytrawne Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

1. CIASTO Połącz wszystkie dodatki w misce. Delikatnie wmasuj mieszankę w plecy. Przykryć i schłodzić przez 30 minut w lodówce. Po nasmarowaniu patelni pastą wlewamy do niej ciasto. Farsz Przed nadzieniem pokroić kabanosy na kawałki o grubości od 1 do 1,5 cm. Pieczarki po umyciu pokroić w plastry. Po obraniu cebuli pokrój ją w trójwymiarowe kształty. Umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w trójwymiarowe kwadraty. Rozgrzej olej na patelni. Podsmaż na nim paprykę, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Po zakończeniu smażenia odstawić. Na podobnym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki. Doprawiamy wedle uznania. Wyeliminować nadmiar płynu z układu spalania. Umieść parówkę kabanos, pieprz i kawałki rosołu w niedawno wyłożonych foremkach. Na wierzch zmiel trochę sera cheddar. Przygotuj się na 30 minut w temperaturze 180-200 stopni C, wkładając do nagrzanego piekarnika.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *