Przepis na Babeczki z masą sokową

Składniki na babeczki z masą:

  • ziarenka granatu
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 jajko
  • 10 dag margaryny
  • szklanka mąki
  • 150 ml mleka
  • 2,5 szklanki soku o smaku granatu
  • bita śmietana

babeczki z masą Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki z sokiem masa 1. Zaczęłam od połączenia w misce cukru pudru, mąki, proszku do pieczenia i margaryny. 2. Wcieraj te mocowania w margarynę opuszkami palców, aż utworzą małe wypukłości. 3. W efekcie do ciasta wbijam jajko. 4. Kombinacji używam do owijania konstrukcji metalowych i zwijania. Używając widelca, zrób dziurki w cieście. 5. Następnie podgrzewaj je przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Od tego momentu uczę się. 6. Przygotowuję masę. U mnie budynie rozpuszcza się w soku. Podgrzej garnek do wrzenia, dodając dodatkowy sok. Następnie, w tym momencie, napełniam go zrelaksowanym puddingiem. Ciągle mieszając, gotować do zgęstnienia. Po schłodzeniu ciasto powinno być nieco ciepłe, nie gorące ani zimne. 7. Wstrzyknij hitter do babeczek i pozwól im całkowicie ostygnąć. 8. Od tego momentu robię bitą śmietanę. Ubijam śnieżkę z mlekiem, aż stanie się puszysta. 9. Rozjaśnij babeczki pestkami granatu i bitą śmietaną. 10. Gotowe! Weź udział w uczcie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *